Cédrusdeszkán sült nyelvhalrolád receptHány személyre: 4 személyre
» 1 sütődeszka vagy 2 vékony deszka, legalább 30
» percig
vízben áztatva
»
articsókamáz
» 4 vékony kisfejű nyelvhalfilé, leöblítve és
» megszárítva
» zöldfűszeres-
paradicsomos vinaigrette
articsókamáz:
10 dkg darabolt konzerv
articsókaszív, lecsöpögtetve
20 dkg
majonéz
5 dkg frissen reszelt asiago vagy
parmezán sajt
frissen őrölt fehér
bors, ízlés szerint
A hozzávalókat összekeverjük, és kész is.
Zöldfűszeres-
paradicsomos vinaigrette:
45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz
paradicsom, lecsöpögtetve
10 dkg
petrezselyem
5 dkg
koriander
5 dkg friss
menta
2 evőkanál friss
oregánó
5 dkg felaprított vörös
hagyma
3 gerezd
fokhagyma, meghámozva
fél kiskanál cayenne-
bors
1 kiskanál finom tengeri
só
1 kiskanál frissen őrölt fekete
bors
0,8 dl
olívaolaj
0,8 dl sherry
ecet
0,3 dl
víz
Turmixgépben simára keverjük, és kész is.
A grillsütőn parazsat készítünk úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A halat a bőrös felükkel felfelé egy sima felületre fektetjük, és az
articsókamázzal bekenjük, majd a szélesebb végénél kezdve spirál alakban feltekerjük. Az összeillesztett oldalával lefelé a deszkára helyezzük, és a vinaigrette felével meglocsoljuk. A deszkát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük. Villával közben ellenőrizzük. A maradék vinaigette-tel megcsepegtetve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>