Deszkán sült aranymakréla ananászsalsával receptHány személyre: 6 személyre
» 2 vékony deszka, legalább 30 percig
vízben áztatva
» 6 bőr nélküli aranymakréla-filé leöblítve és
» megszárítva (vagy pompano, tengeri óriás laposhal)
»
olívaolaj, a megkenéshez
»
só és őrölt fekete
bors, ízlés szerint
»
ananászos-zöld
citromos salsa
» meleg
lisztes tortilla, a tálaláshoz
»
tejföl és aprított friss
koriander, a díszítéshez
A grillsütőn a parázst leégetjük úgy, hogy csak az egyik fele melegítsen. A makrélát az
olívaolajjal megkenjük,
sózzuk,
borsozzuk, és a deszkára fektetjük, majd rákanalazzuk a salsát. A deszkát a grillsütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 30-45 percig sütjük. Villával ellenőrizzük. Tálaláskor a salsás halat kis darabokra vágjuk, és a meleg tortillába tekerjük,
tejföllel és
korianderrel díszítjük.
Salsa:
2 gerezd
fokhagyma, zúzva
5 dkg vörös
hagyma, finomra aprítva
1 friss jalapeno
paprika, szára és magjai eltávolítva, és finomra aprítva
3 dkg
koriander, finomra aprítva
45 dkg felaprított, friss
ananász
1 zöld
citrom leve, és még egy kevés ízlés szerint
só és
bors, ízlés szerint
A hozzávalókat összekeverjük, és fűszerezzük. Állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>