Tengeri óriás laposhal nyárson papaya salsával recept
Hány személyre: 4 személyre
» 4 szelet(18 dkg) tengeri óriás laposhalfilé(vagy » pompano, sügér, kékhal, vörös sügér), » leöblítve és megszárítva » 1-2 kiskanál üveges piri-piri vagy más » csípőspaprika-mártás » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 2 kiskanál friss citromlé » 0,5 dl recpeolaj » tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » papayás salsa, a tálaláshoz » 12 bambusznyárs
A piri-piri mártást, a fokhagymát, a citromlevet és a repceolajat összekeverjük, és fűszerezzük. A halszeletek mindkét oldalát ezzel a páccal megkenjük, és 30 percig hagyjuk állni. A bambusznyársakat vízbe áztatjuk 30 perce. A bepácolt halakat 7,5 cm-es darabokra vágjuk, ezeket a nyársra fűzzük. A nyársakat oldalanként 4 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Papayás salsával tálaljuk.
Mártás:
2 gerezd fokhagyma, zúzva, 5 dkg vöröshagyma, finomra aprítva, 1 friss jalapeno paprika, szára és magja eltávolítva finomra aprítva, 3 dkg koriander, finomra aprítva, 45 dkg felaprított, friss papaya, só és bors.
Az hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük, és állni hagyjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom