Hal pezsgős tésztában hollandi mártással receptHány személyre: 4 személyre
» a
sörtésztához:
» 10 dkg sima
liszt» 1 kiskanál finom tengeri
só» 1 kiskanál őrölt
kömény» 1 kiskanál édes piros
paprika» 1 kiskanál őrölt fehér
bors» 2-2 dl pezsgő és
víz» olaj, a sütéshez
» 10 dkg sima
liszt» 90 dkg friss, fehér húsú halfilé, leöblítve és
» megszárítva
» párolt
vaj és kevert hollandi mártás
Egy serpenyőbe 7,5 cm magasan olajat öntünk. A
sörtésztát összedolgozzuk, A
lisztet egy tányérba szórjuk, a halszeleteket beleforgatjuk, majd a
sörtésztába mártjuk. Hagyjuk, hogy a tészta lecsöpögjön, majd a forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, ízlés szerint
sózzuk. Párolt
vajjal és kevert hollandi mártással tálaljuk.
Hollandi mártás:
6
tojás sárgáját, 2 evőkanál friss
citromlevet, 1 kiskanál szárított
mustárt turmixgépben összekeverünk. 20 dkg forró, olvasztott
vajat belecsorgatunk, és keverjük, míg besűrűsödik. Negyed kiskanál cayenne-
borssal fűszerezzük,
sóval ízesítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>