A
tojásokat kettéválasztjuk, a
tojásfehérjét kemény habbá, míg a
tojássárgáját krémes állagúvá felverjük. A sárgájába 4-5 kanál cukrot tegyünk. A
lisztet és a sütőport egy külön tálban alaposan elkeverjük, majd a felvert
tojássárgájához öntjük a felét, majd a felvert
tojásfehérjét is beleöntjük, és végül a maradék
lisztet is hozzáadjuk. Mindezt elkeverjük fakanállal, de ne túl alaposan, mert akkor már rosszabb állagú lesz a piskóta. A lényeg, hogy egyenletesen legyen elkeverve. A kész tésztát sütőpapíral kibélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük 180 fokon addig, míg a te
teje a piskótának barna nem lesz. Az 1,5 dl vizet feltesszük a gázra, amikor már langyos hozzáadjuk a
zselatint, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. A
joghurtot, a
tejfölt, izlés szerinti mennyiségű cukrot, és a kész
zselatint egy tálban összekeverjük. A
joghurthoz adhatunk gyümölcsöket, vagy csak a te
tejére díszítésképpen. Én kiwit használtam díszítésnek, és
epersziruppal "locsoltam" meg.
Szerző:
Viktória Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>