» 1 kis vöröshagyma, elnegyedelve » 1 kiskanál szárított kakukkfű » 3 dkg olasz petrezselyem, finomra aprítva » 1 kiskanál friss zöldcitromlé » 8 repülőhal-, tilápia-, tenyésztettharcsa-vagy » nyelvhalfilé, leöblítve és megszárítva » finom tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » olaj, a sütéshez » 2 nagy tojás, felverve » 10 dkg finom, száraz kenyérmorzsa » zöldcitromgerezdek, a díszítéshez
A hagymát, a kakukkfüvet, a petrezselymet, a zöldcitrom levét turmixgépben összekeverjük, és pépesítjük. A halat sózzuk, borsozzuk, és a húsos oldalát a pürével megkenjük. Lefedjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben olajat melegítünk. Amikor az olaj már elég forró a halakat a tojásba mártjuk, majd a kenyérmorzsába meghempergetjük és az olajban aranybarnára sütjük. Zöldcitromgerezdekkel kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom