Keralai halcurry receptHány személyre: 8 személyre
» fél kiskanál tamarindsűrítmény, 2 evőkanál
» forró
vízben feloldva
» 15 dkg szárított kókuszpehely
» 5 dkg finomra aprított vörös
hagyma» 1 kiskanál őrölt
kömény» negyed kiskanál őrölt
koriander» negyed kiskanál őrölt piros
paprika» negyed kiskanál
kurkuma» 1,5 kiskanál finom tengeri
só» 1,5 dl
víz» 1 dl konzerv
kókusztej» 1 serrano vagy thai zöld csili
paprika, kimagozva
» és hosszában kettévágva
» 45 dkg aranyosfejű hal-, lepényhal, nyelvhal
» vagy sügérfilé, leöblítve, megszárítva és
» 5 cm-es darabokra vágva
» 10
currylevél vagy 4
babérlevél» 1 evőkanál olaj
A tamarindlevelet, s kókuszt, a
hagymát, a
köményt, a
koriandert, a piros
paprikát, a
kurkumát, a
sót, a vizet és a
kókusztejet turmixgépben összekeverjük, és egy mély lábosba átöntjük. A csili
paprikát és a haldarabokat is beledobjuk, és 10 percig lassú tűzön főzzük. Ezután a
curryleveleket és az olajat is hozzáadjuk. Még 1 percig főzzük, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>