A halat alul bavágjuk, szétnyitjuk, és kicsontozzuk. Lavágjuk a farkát és az uszonyait. A
hagymát és a
paprikát felszeleteljük, az
uborkát felaprítjuk, majd a halakra tesszük. Rászórjuk a
sót,
borsot és a
mustármagot. A farkától kiindulva feltekerjük, és megtűzzük. Egy zárható edénybe tesszük a
káposzta felét, ráhelyezzük a heringeket, majd a
káposzta másik felével beborítjuk, és a hering levét rálocsoljuk. Lezárjuk az edényt, és 3-4 napra hűtőbe tesszük.
Utána kiszedjük a heringet, majd a
salátával, főtt
tojásszeletekkel és
paprikacsíkokkal díszítjük.
A metélő
hagymát felaprítjuk, és elkeverjük a
tejszínnel. Ezzel és pirított zsemleszeletekkel tálaljuk a halat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>