A kagylókat tisztítsuk meg, a kinyíltakat ne használjuk fel. Forraljunk vizet, tegyük bele a kagylókat, olajat,
borsot, és főzzük addig míg a kagyló ki nem nyílik. Szűrjük le, a kagylóhúst szedjük ki a héjból.
Olvasszuk meg a
vajat, tegyük bele a húsos
szalonnát,
fokhagymát,
hagymát, és dinszteljük meg. Keverjük bele a
lisztet, öntsünk hozzá a főzőléből 1,2 liternyit.
Tegyük bele a
krumplit és főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Öntsük bele a
tejszínt, ízesítsük, majd tegyük bele a kagylókat.
Keverjük ki a
tojássárgáját 2 evőkanálnyi főzőlével. Öntsük a levesbe, és melegítsük még pár percig. Petrezselyemmel és
citromgerezdekkel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>