Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 275 kcal/1156 kj adagonként
Ha nem találtunk konyhakész szardíniát, akkor magunknak kell elkészítenünk otthon. Ez úgy történik, hogy levágjuk a halak hátuszonyát és alaposan pikkelyezzük le őket. Hideg folyó
víz alatt mossuk le őket, és hagyjuk lecsepegni. Ha ezzel végeztünk kis
citromlevet csepegtethetünk a halakra, és tegyük félre.
A
paradicsomot daraboljuk fel. A vörös
hagymákat pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Egy serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajban kevergessük üvegesre. Ehhez adjuk hozzá a
paradicsomot, lehetőleg a levével együtt. Ízesítsük a keveréket
sóval,
borssal és édesköménnyel, majd főzzük őket együtt körül belül 10 percen át.
A szardíniákat
sózzuk be, majd forgassuk meg
lisztben. Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, és a halak minden oldalát alaposan süssük meg. Ez körül belül 2-3 percet igénybe.
A petrezselymet mossuk meg alaposan, majd csíkozzuk fel. A sült szardíniákat tegyük rá a
paradicsomos-
hagymás ágyra, és
petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>