A halat kiszálkázzuk, fejét levágjuk,
sózzuk,
lisztbe forgatjuk, majd bő olajban kisütjük. A visszamaradt olajon a
hagymát és a
paradicsomot megfonnyasztjuk, megszórjuk 1 ek.
liszttel, kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk piros
paprikával, és összeforraljuk. Mozsárban összezúzzuk a
fokhagymát, a
köménymagot, a
sáfrányt, a reszelt
szerecsendiót, pár szem fekete
borsot, petrezselymet, és
sót. Kevés
vízzel felöntjük. Az egészet serpenyőbe öntjük, és 2
babérlevéllel 5 percig főzzük. Beletesszük a szardíniát, és még pár percig főzzük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 1 óra.
Nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>