Elkészítési idő: kb háromnegyed óra
Energiatartalom: kb 195 kcal/820 kj adagonként
A heringet egy napra áztassuk be. Filézzük ki, és alaposan távolítsuk el a szálkákat. A tiszta halhúst csíkozzuk fel. A
burgonyát 20 percig főzzük, majd a
vízből kivéve várjunk addig amíg ki nem hűlnek. Azután már meghámozhatjuk, és apró kockákra vághatjuk. A
céklát ugyan úgy kell elkészíteni, mint korábban a
burgonyát. 20 perc főzés után
vízből kivéve hagyni kell lehűlni. Majd meghámozhatjuk, és szintén felkockázhatjuk. Az
almát is fel kell kockázni, miután meghámoztuk és eltávolítottuk a magokat belőle. A savanyú
uborkát is szeleteljük apróra, majd a vörös
hagymát vágjuk fel karikákra. Miután minden hozzávalót így elkészítettünk, beletehetjük egy tálba. Az öntet
ecetből,
mustárból, olajból és
tejfölből áll. Miután ezt elkészítettük összekeverhetjük a a többi hozzávalóval. Ha a
saláta esetleg savanyú, édesíthető
cukorral.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>