Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 552 kcal/2320 kj adagonként
A
pisztrángokat hideg, folyó
víz alatt mossuk meg. Ezután kívül is és belül is folyassunk végig rajta úgy 3 evőkanálnyi
citromlevet, majd hagyjuk állni negyed órán át. Aztán
sózzuk meg, szintén kivül-belül, majd forgassuk meg
lisztben alaposan.
A
vajnak jó háromnegyed részét egy serpenyőben hevítsük fel, majd a
pisztrángok mindkét oldalát 10 percig süssük, ha ki lehet húzni a hátuszonyát a halaknak, akkor készültek el. Közben a petrezselymet mossuk meg, és aprózzuk fel. Ha elkészültek a halak fektessük őket előmelegített tálakra. A megmaradt
vajat, és
citromlevet pedig hevítsük fel a sültlében, majd egyenletesen öntsünk belőle mindegyik
pisztrángra. Díszítésként szórjunk petrezselymet a halakra, köretként adhatunk hozzájuk petrezselymes
burgonyát, vagy
salátát.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>