Elkészítési idő: kb 70 perc
Energiatartalom: 542 kcal/2270 kj adagonként
A
fokhagymagerezdeket mossuk meg, majd daraboljuk el. A leveszöldséget mosás után szintén aprózzuk fel. A kagylókat alaposan tisztítsuk meg, és távolítsuk el a kagylók 'szakállát', ha esetleg egy-két kagyló kinyílna, azokat el kell dobni.
Egy lábosba öntsük bele az olajat, és hevítsük fel. Majd adjuk hozzá a felaprózott zöldséget, és a
fokhagymát is. Ezt egy ideig pirítsuk, majd ha kellően megpirultak hozzáönthetjük az összes
fehérbort, és a kagylókat is rakjuk bele. Keverjük össze, majd negyed órán át hagyjuk főni.
Negyed óra elteltével a kagylóknak már ki kell nyílniuk, amelyik nem nyílik ki magától el kell dobni. A többi kagylónak vegyük ki a húsát, és tegyük félre.
A vörös
hagymát pucoljuk meg, majd aprózzuk fel. A füstölt
szalonnát is kockázzuk fel, és egy serpenyőben olvasszuk ki
zsírt, majd ebben a
zsírban kissé pirítsuk meg a
hagymát.
Vegyünk egy másik lábast. A
burgonyát mossuk meg, hámozzuk, majd kockázzuk fel. A lábasba rakjuk a
hagymát és szórjunk rá a
lisztet. Ehhez adjuk hozzá a kagylók főzőlevét, a
tejet és a
burgonyát is. Ezt a keveréket ízesítsük
borssal és
sóval, majd lefedve főzzük 10 percig.
Ezután adjuk hozzá sült
szalonnát, a
tejszínt és a kagylók húsát. Ezt keverjük össze és 3 percig főzzük együtt, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>