» 500g filézett pisztráng » étolaj » 85g újhagyma » 1 teáskanál frissen aprított gyömbér » 1 teáskanál aprított vagy préselt fokhagyma » 1 kimagozott, felaprított fűszerpaprika » 4 bögre halászléalap vagy víz » 1 evőkanál osztrigaszósz » 1/2 teáskanál őrölt fekete bors » 1 teáskanál szezámolaj » 1 evőkanál száraz sherry » 250g kifőtt tojásos tészta » további ekőkanál szezámolaj » további 1/2 db kimagozott és felaprított fűszerpaprika a díszítéshez
Apró falatkákra darabold a halat. Annyi olajat forrósíts fel, amennyi ellepi, majd 2 percig süsd a darabkákat. Vedd ki és csöpögtesd le őket.
Vágd 4 cm-es darabokra az újhagymát, a fehér és zöld részeket különítsd el. 3 evőkanál olajat forrósíts fel a gyömbért barnítsd illetve a fokhagymát puhítsd meg benne. A fűszerpaprikát, az újhagymák fehér részét és a halat add hozzá. Dobálva, rázva süsd 3 percig, majd a halászléalapot vagy a vizet öntsd rá és forrald fel.
Az újhagyma zöld részét, a fekete borsot, az osztrigaszószt, a sherryt és a szezámolajat add hozzá és főzd további 1 percig állandó kevergetés mellett.
A forró, lecsöpögtetett tésztát és az evőkanálnyi olajat add hozzá. Míg meleg, keverd át. Tálald azonnal, aprított fűszerpaprikával.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom