A
lazacot kiszálkázzuk és 4 darabra szeljük. Páclevet készítünk a
citrom levéből, az
olívaolaj feléből, préselt
fokhagymából és egy pár
petrezselyemlevélből. Ezzel jól bekenjük a
lazacot és fél napot a hűtőben állni hagyjuk.
Az
olívaolaj másik felében serpenyőben a halat aranybarnára pirítjuk. Ugyanebben a serpenyőben a
vajat is hozzáadva hevíteni kezdjük a felvágott petrezselymet. Ráhintjük a
borsot, rászórjuk a
kapribogyót és végül hozzákeverjük a
tejszínt. A bort összedolgozzuk a
liszttel, majd ezt is a mártáshoz keverjük. Mustárral tesszük pikánssá és addig főzzük, amíg a hozzádobott reszelt
sajt el nem olvad. Tálaláskor a hal mellé kanalazzuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>