Lazacpisztrángfilé grillezett zöldségkonfettivel receptHány személyre: 4 személyre
» Zöldségkonfettihez:
» 2 cső kukorica, a külső levelek nélkül
» 1 közepes lila
hagyma, 1 cm szélesen felszeletelve
»
olívaolaj» 450 g koktél
paradicsom, negyedleve
» 6 ek. apróra vágott friss
bazsalikomlevél
» 1 ek. pezsgő
ecet» 2 tk. apróra vágott
fokhagyma» durva szemű tengeri
só» frissen őrölt fekete
bors» 4
lazacpisztráng bőrrel együtt
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A kukoricát és a
hagymát kenjük be olajjal, és zárt sütőben grillezzük. A kukoricát 12-15 percig, a
hagymát 8-10 percig. Sütés közben forgassuk a zöldségeket. A kukoricát morzsoljuk le, a
hagymát aprítsuk fel. A kukoricát, a
hagymát és a zöldségkonfetti hozzávalóit keverjük össze, majd
sózzuk és
borsozzuk.
A halat kenjük be olajjal, és 3/4 tk.
sóval és 1/2 tk.
borssal. Fektessük a grill
rácsra a bőrös oldalával felfelé. Lezárva süssük 5-6 percig. Fordítsuk meg, és süssük még 3-4 percig. Melegen, a zöldségekkel együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>