» 500 g kis kockára vágott lazacfilé » 60 g vaj » 60 ml száraz fehérbor » 90 ml víz » 2 hosszában rövid darabokra vágott salátacukkini » 16 nagy, fehér, felezett szőlőszem » só és frissen őrölt fekete bors » 2 evőkanál sima levelű petrezselyem a díszítéshez
A cukkinit nagy fazék sós vízben puhítsuk meg, majd szűrjük le. vajon pároljuk meg 5 perc alatt a lazackockákat és a szőlőszemeket. Tegyük egy tálba és tartsuk melegen. A bort és a vizet a visszamaradt főzőlébe öntsük bele, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a maradék vajat és olvasszuk fel. Tegyük bele a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon pirítsuk 1 percig. A cukkinit és a vajas szaftot öntsük a szőlős lazacra. Díszítsük petrezselyemmel, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom