» 70-90 dkg szálka és bőr nélküli lazacfilé » 1 üveg pikáns olasz öntet » 10 dkg cajun tenger gyümölcsei fűszer vagy » tetszés szerinti más fűszerkeverék » maréknyi száraz faforgács, pl. almafa » 90 dkg zöldsaláta » aioli: » 4 nagy tojássárgája » 4-6 gerezd fokhagyma, zúzva » negyed kiskanál finom tengeri só » negyed kiskanál őrölt fekete bors » 3,2 dl extra szűz olívaolaj
A lazacot egy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba tesszük, és az olasz öntetet belecsorgatjuk. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük pácolódni. Majd a halat kiemeljük, lecsöpögtetjük és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. a faforgácsot rádobjuk, és a lazacot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor meglátjuk az első füstöt, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A tojások sárgáját, a fokhagymát, a sót és borsot turmixgépben összekeverjük. Amíg a gép forog lassan belecsorgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg a majonézhez hasonló állagú lesz. A lazacot a salátaleveleken tálaljuk, és külön tálban aiolit kínálunk mellé.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom