» 70-90 dkg szálka és bőr nélküli lazacfilé » 1 üveg pikáns olasz öntet » 10 dkg cajun tenger gyümölcsei fűszer vagy » tetszés szerinti más fűszerkeverék » maréknyi száraz faforgács, pl. almafa » lazacpogácsa: » füstölt lazac » 10 dkg friss kenyérmorzsa » 5 dkg újhagyma, felkarikázva » 1 evőkanál dijoni mustár » fél kiskanál szárított tárkony » negyed kiskanál szárított pirospaprikacső » 1 nagy tojás, felverve » olaj, a sütéshez
A lazacot egy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba tesszük, és az olasz öntetet belecsorgatjuk. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük pácolódni. Majd a halat kiemeljük, lecsöpögtetjük és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. a faforgácsot rádobjuk, és a lazacot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor meglátjuk az első füstöt, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük. Ha kész tálaljuk.
A lazachúst, a kenyérmorzsát, a hagymát, a mustárt, a tárkonyt, a kézzel összemorzsolt paprikát és a tojást összekeverjük, majd 8 pogácsát formálunk belőlük. Ezután 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Az olajat serpenyőbe öntjük, és a amikor forró a pogácsákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és ízlés szerint megsózzuk. Forrón kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom