Pirított lazac koktélparadicsommal és zöldborsóval recept
Hány személyre: 4 személyre
» ázsiai vinaigrette vagy üveges teriyaki mártás » 45 dkg bőr nélküli lazacfilé, leöblítve és » megszárítva, 5 cm-es darabokra vágva » 12 koktélparadicsom » 20 dkg friss, francia zöldborsó » fél lilahagyma, kis cikkekre vágva » Mártás: » körömnyi friss gyömbér, apróra vágva » 0,5 dl ízesítés nélküli rizsborecet » 1 zöldcitrom leve » 2 evőkanál olaj » 2 kiskanál szójaszósz » 1 evőkanál pirított szezámmag
A mártást egy méretes zacskóba töltjük. A lazacot, a paradicsomot, a zöldborsót és a hagymát beletesszük, lezárjuk és jól összerázzuk. 30 percre hűtőbe tesszük. A grillen forró tüzet készítünk, és egy olajjal kikent wokot ráállítunk. A lazacos-zöldséges keveréket a wokba tesszük, és kevergetve 8 percig pirítjuk. Fedővel letakarjuk, és még 5 percig hagyjuk párolódni.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom