» 4 nagy harcsa vagy afrikai harcsafilé (egyenként kb. 20 dkg) » 1,5 kisk. só » 6 evők. finomliszt » olaj » A mártáshoz: » 50 dkg paradicsom » 2-3 evők. sötét szójamártás » 2 evők. vörösborecet » csipet só » 3 evők. kristálycukor » 1 mk. csípős Piros Arany » 1,5 evők. étkezési keményítő
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és mélyen beirdaljuk. Alaposan besózzuk és megforgatjuk a lisztben. Fritőzben, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük.
Felkockázzuk a paradicsomot és botmixerrel fölaprítjuk. Hozzádolgozzuk a vörösborecetet, a szójamártást, a sót, a cukrot, a paprikakrémet és főzni kezdjük. 1 dl vízzel a keményítőt összekeverjük és a mártáshoz adjuk. Pár percig forraljuk, majd a sült halra kanalazzuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom