Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 955 kcal/4012 kj adagonként
A
burgonyákat daraboljuk fel körül belül azonos méretűre, majd
sós
vízben tegyük oda főni 20 percre.
Közben a póré
hagymát mossuk meg, és tisztítsuk meg alaposan, minden sötétebb zöld részt távolítsunk el róla. Ferdén kezdjük el feldarabolni, a vastagabb
hagymákat hosszában kettébe is vághatjuk. A darabokat ízesítsük némi
sóval és
borssal, és egy evőkanál
vajon pároljuk meg egy lábasban kb 10 percig. Hogy a túl gyors barnulást elkerüljük kevés halalaplevet vagy zöldséglevet adhatunk hozzá.
Ha a
burgonya elkészült, akkor a
sós vizet leönthetjük róla, és egy
krumplinyomóval törjük össze a
burgonyákat. A 200ml
tejszínt forraljuk fel, és adjuk hozzá a
burgonyapüréhez 50g
vajjal együtt. Keverjük össze, és ízesítsük
szerecsendióval és némi
sóval. Fedjük le, hogy meleg maradhasson.
Ezután a fogasfiléket osszuk el 4 adagra, és
sózzuk,
borsozzuk. A maradék nem hideg
vajat egy serpenyőben hevítsük fel, és közben egy késsel nyomkodjuk össze a
fokhagyma-gerezdeket. A felhevített
vajhoz adjuk hozzá a
fokhagymát és a
zsályát. A filéket süssük meg benne alaposan, minden oldalt kb 4 percig. Ha ezzel elkészültünk a halfiléket vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy tányérra, de a serpenyő tart
almát ne öntsük ki. Alufóliával lefedhetjük, hogy meleg maradjon.
Közben a serpenyőbe öntsük bele a halalaplevet és a balzsam
ecetet, majd forraljuk fel. Habverővel keverjük hozzá a
vajat, és így össze tudjuk sűríteni a mártást. Majd miután levettük a tűzről ízesítsük némi
sóval és
borssal. A filéket tányéron tálaljuk a
burgonyával,
hagymával és a mártással.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>