Egy edényben főzzük meg a
burgonyát a héjában, majd hámozzuk meg, és hagyjuk kihűlni. A halszeleteket bevagdossuk, és bedörzsöljük
sóval,
borssal, majd lefedve hűtőbe tesszük egy időre. A
paradicsomokat forró
vízbe tesszük, majd a bőrét lehúzzuk, és 1 cm vastag karikákra vágjuk, hasonló képen tesszük ezt a
hagymával és a
burgonyával is. A
szalonnát vágjuk 1x15 cm-es szeletekre, majd centinként vagdaljuk be, és süssük ki. A
liszt 3/4-ét keverjük el a
paprikával, ebbe forgatjuk bele a halfiléket, majd a
szalonna zsírjában fél-fél percet sütjük mindkét oldalát. A maradék
zsírban kissé megpirítjuk a
hagymát. Egy tálban keverjünk össze a 4 kanál
zsírt a
tejföllel, 2 evőkanál
liszttel és a zúzott
fokhagymával. Ebbe tesszük bele a
burgonyakarikákat, megforgatjuk őket benne, majd a
zsíros tepsibe tesszük ennek a 2/3-át. Erre a rétegre tesszük rá a
paradicsomkarikákat, rászórjuk a
bazsalikomot, ráhelyezzük a halfiléket, és beborítjuk a maradék
burgonyával. Végül rátesszük a
szalonnákat, megszórjuk
paprikával, majd alufóliával letakarjuk, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk
tejföllel, és megszórjuk
paprikával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>