Elkészítési idő: kb 55 perc és 40 perc sütés
Energiatartalom: 550 kcal/2301 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, légkeverés esetén 200 fok is elegendő. Készítsünk elő kevés
sós vizet, majd miután felszeleteltük a halat, főzzük ebben a
vízben körül belül 5 percig. Ha elkészültünk távolítsuk el a szálkákat, és a hal bőrét. A halat daraboljuk fel falatnyi szeletekre. A
burgonyát alaposan mossuk meg, majd körül belül 20 percen át főzzük héjastul. Ha kihűlt meghámozhatjuk, és szeleteljük fel vékonyan. A vörös
hagymát pucolás után aprózzuk fel.
Ha ezzel elkészültünk vegyünk magunk elé egy tűzálló tálat, és kenjük ki. Ebbe beleteríthetjük a
burgonyát, a vörös
hagymát és a
tejfölt és a piros
paprikát osszuk el rajta. Erre kerülnek a haldarabok, majd ez egészet szórjuk meg a reszelt
sajttal. Végül pedig szórjuk rá a zsemlemorzsát, a
vajdarabokat, és öntsük rá a
tejszínt. Így süssük az előmelegített sütőben 40 percen át. A ragu a tűzálló tálban a sütőből kivéve tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>