Lepirítjuk a szalonnát és a hagymát együtt majd belerakjuk a karikára vágott kolbászt és a beáztatott babot. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepje majd a marad
Pároljuk meg a hagymát kb. 1/2 liter vizen a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a borsót, és a sárgarépát, és az egészet pároljuk puhára, szükség szerint felön
A brokkolit szétszedjük, és sós vízben megfőzzük. A lisztet, petrezselymet megpirítjuk a zsírban, berántjuk vele a brokkolit, hozzákeverjük a tejfölt, tejet,
A borsót sós vízben megfőzzük, majd berántjuk a lisztből, zsírból készült rántással, végül megcukrozzuk.
A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap a leveszöldséggel együtt kb. fél óra alatt puhára főzzük. Eközben a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztju
a zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. Engedjük fel vízzel, sózzuk meg, majd tegyük fel főni. A zsírból és a lisztből készítsünk rántást, adj
A felszeletelt hagymát egy lábosba tesszük, megszórjuk a liszttel és a fűszerekkel, felöntjük a borral és a levessel, majd 45 percet főzzük lefedve. Végül be
A káposztát apróra felvagdaljuk, majd az olajban megpároljuk. Közben hozzáadjuk a felaprózott hagymát, majd az elfelezett krumplikat is. Sóval, borssal ízesítj
Ugrás a lap tetejére >>