Száraz curry burgonyával és borsóval receptHány személyre: 4 adag
» 750g
burgonya, hámozva
» 2 tesákanál barna
mustármag
» 2 evőkanál ghí (tisztított
vaj), vagy olaj
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 teáskanál reszelt, friss
gyömbér» 2 fej
hagyma karikára vágva
» 1 teáskaná
kurkuma» fél teáskanál csilipor
» 1 teáskanál őrölt római
kömény» 1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
» 100g friss vagy fagyasztott bor
só» 2 evőkanál finomra vágott friss
menta
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 35 perc
1, Kockázzuk fel a
krumplit. Olaj nélkül pattogásig hevítsük fel önmagában a
mustármagot. A hozzákevert
hagymát,
gyömbért,
fokhagymát és ghít tovább főzzük, amíg megpuhulnak. Adagoljuk hozzá az őrölt
köményt, a csiliport, a
burgonyát és a
kurkumát.Ízlés szerint
sóval-
borssal ízesítsük.
2, Jól keverjük meg, hogy a
krumpli átvegye a fűszerek ízét. Öntsük fel 125 ml
vízzel, majd néha megkeverve kis lángon főzzük 10-20 percig fedő alatt puhára.
3, A garam masalat és a bor
sót adjuk hozzá. Ezt is főzzük tovább kis lángon 3-5 percig fedő alatt, vagy ameddig megpuhul a
krumpli és elforr a leve. Tegyük bele a
mentát. Naan kenyérlepénnyel tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
7g fehérje, 3g
zsír
3g szénhidrát, 6g élelmi rost
0mlg koleszterin, 725kJ (175 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>