Vont ton gombócos leves receptHány személyre: 4 adag
» 70g nyers garnélarák
» 70g darált borjúhús
» 3 evőkanál
szójaszósz
» 1 evőkanál finomra vágott új
hagyma» 1 evőkanál finomra vágott
vízi
gesztenye» 1 teáskanál finomra vágott
gyömbér» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 24 gow gee (wonton) lapok
» 1,25liter csirkehúslé
» 2 evőkanál mirin
» 500g
kínai kel, vékony csíkokra vágva
» 8 új
hagyma,felszeletelve
Előkészítési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő: 25 perc
A páncéljuktól és a salakjuktól tisztítsuk meg a garnélákat, majd kis darabokra aprítsuk fel. A rákot a darált borjúhússal, az új
hagymával, 2 teáskanál
szójaszósszal,
gyömbérrel,
vízi
gesztenyével és
fokhagymával dolgozzuk össze. A gombócokat terítsük ki és mindegyik közepére kanalazzunk a közepébe egy teáskanálnyit.
A lapok szélét nedvesítsük meg és úgy hajtogassuk össze, hogy kis táskát kapjunk. Jól nyomkodjuk össze, hogy lezáródjon. Forrásban lévő
vízben főzzük 4-5 percig. Szűrjük le és a levesestálakba osszuk szét.
A maradék
szójaszószt, a mirint és a csirkehúslét forraljuk fel. Adjuk hozzá a bordás kelt, majd főzzük két percig lassú tűzön. (Vagy, míg éppen csak megfonnyad a bordás kel) A darabokra vágott új
hagymát is adjuk hozzá és ízlés szerint fűszerezzük.
A bordás kelt, az új
hagymát és a csirkehúslét merjük a von tonokra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>