Póréhagymás burgonyaleves receptHány személyre: 4 adag
» étolajspray
» 2 póré
hagyma, csak a fehér része, feldarabolva
» 3 gerezd
fokhagyma összezúzva
» 1 teáskanál őrölt római
kömény» 1 kg
burgonya feldarabolva
» 1 és 1/4 liter zöldségleves (lehet kockából is)
» 125 ml
zsírszegény
tej
Elkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 45 perc
Egy nagyobb teflonserpenyőt vékonyan fújjunk be étolajjal. Tegyük bele a póré
hagymát, a
fokhagymát, és egy evőkanál vizet, nehogy leragadjanak, majd lassú tűzön, gyakran keverve 25 percig süssük, vagy amíg a póré
hagyma világos aranybarnává válik. Fűszerezzük be az őrölt köménnyel, és süssük még 2 percig.
Egy nagyobb edénybe tegyük a
burgonyát, tegyük hozzá a póré
hagymás keveréket, a zöldséglevest. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük puhára, kb. 10- 15 percig. Turmixoljuk simára, majd tegyük vissza az edénybe.
Végül keverjük hozzá a
tejet, fűszerezzük, és tálalás előtt megfelelően melegítsük fel.
Tápérték adagonként: 8 g fehérje, 1 g
zsír
35 g szénhidrát
5,5 g élelmi rost
1 mg koleszterin, 795 kJ (190 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>