Borjúragus penne receptHány személyre: 4 adag
» 2 fej
hagyma, szeletelve
» 2
babérlevél, összezúzva
» 1,5 kg borjúlábszár, osso buco darabokra vágva
» 250 ml vörösbor
» 800g-os konzerv
paradicsom, darabolt
» 375ml marhahúsleves
» 2 teáskanál apróra vágott friss
rozmaring» 400g pennetészta
» 150g fagyasztott bor
só
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 2 óra 40 perc
220°C-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 7-es fokozat). Egy nagy sütőforma alján a
hagymát terítsük szét és fújjunk rá kevés étolajat. A babérleveleket és a borjúhúst rakjuk a te
tejére.
sózzuk,
borsozzuk. Süssük 10-15 percig, vagy amíg a hús barnára nem sül. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a
hagyma.
A bort öntsük a borjúhúsra, majd még 5 percre tegyük vissza a sütőbe. 180°-ra csökkentsük a sütő hőmérsékletét (gázsütőnél 4-es fokozat). A sütőformát vegyük ki és a
paradicsomot,1 teáskanálnyit a
rozmaringból és a marhahúslét öntsük rá. Takarjuk le fóliával és tegyük vissza. 2 órán keresztül süssük, vagy amíg a hús a csontról leválik és a lé is némileg lefő.
A tésztát főzzük al dente állagúra egy nagy lábos forrásban lévő
sós
vízben. Ha leszűrtük a tésztát öntsük vissza a lábosba, mert így melegen marad. Közben a húst vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni. A
rozmaring másik felét és a
borsot adjuk hozzá és helyezzük egy főzőlapra. 5 percet süssük közepes hőfokon, vagy amíg a bor
só megpuhul. A ragut merjük a tésztára és tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha a borjúlábszár nem lenne feldarabolva kérjük meg a hentest, hogy darabolja fel nekünk 3-4 cm-es darabokra.
Tápértékek adagonként:
52g fehérje, 5g
zsír
81 g szénhidrát, 10g élelmi rost
125mg koleszterin, 2605kJ(620kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>