Előkészítési idő:20 perc + 2 óra behűtés
Teljes elkészítési idő: 50 perc
180 °C- ra melegítsük elő a sütőt (gázsütő esetén 4- es fokozat)A csirkéről távolítsuk el a zsiradékot, tegyük egy lapos edénybe. Keverjük hozzá a
mézet, a
mustárt, a
szójaszószt, majd öntsük a csirkére. Forgassuk át a csirkét, hogy a szósz jól átjárja, belepje. Tegyük két órára hűtőbe, ezalatt egyszer forgassuk meg.
Egy sütőpapírral kibélelt sütőtálra helyezzük a
hagymaszeleteket, a félbevágott
paradicsomokat. Morzsoljuk rá a cukrot, locsoljuk meg balzsam
ecettel, és süssük 40 percig.
Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, fújjuk be kevés étolajspray- vel. Vegyük ki a csirkét a pácból, és a serpenyőben oldalanként 4- 5 percet grillezzük, illetve amíg teljesen átsül. Szeleteljük fel és a
cukorbor
sócsírával, félbevágott
paradicsomokkal,
hagymaszeletekkel tálaljuk is.
Tápérték adagonként:
25 g fehérje, 2,5 g
zsír
30 g szénhidrát
3 g élelmi rost
50 g koleszterin, 990 kJ (235 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>