Előkészítési idő: 40 perc
Teljes elkészítési idő: 1 óra
190°-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 5-ös fokozat)A
félbevágott
burgonyákat kenjük be
olívaolajjal, és a vágott felükkel lefelé tegyük őket a sütőtálba. 40percig süssük, vagy amíg ropogós nem lesz.
Egy barbecue-tálat vagy grillező serpenyőt vékonyan olajozzunk be és forrósítsunk fel. A
hagymát, kaliforniai
paprikát és a
fokhagymát 5 percig keverve süssük. Adjuk hozzá a
cukkinit és süssük még 5 percig, vagy amíg megpuhulnak a zöldségek. A tűzről vegyük le és ízlés szerint fűszerezzük.
8 fémnyársra húzzuk fel a halkockákat és egy-egy
babérlevél fűzzünk a haldarabok közé. Citromlével és
olívaolajjal kenjük be vékonyan.
A serpenyőt újra olajozzuk be és forrósítsuk fel. Kb. 4 percig gyakran megforgatva süssük a kebabokat. 4 felmelegített tányérra rendezzük a zöldségeket, a kebabokat erre helyezzük rá.
burgonyával tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
57g fehérje, 12 g
zsír
22,5 g szénhidrát, 4g élelmi rost
175mg koleszterin, 1805 kJ (430 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>