Tagliatelle édesparadicsom- és diószósszal receptHány személyre: 4- 6 adag
» 4 érett lucullus
paradicsom» 1 evőkanál olaj
» 1 fej
hagyma, apróra vágva
» 1 szár
zeller, apróra vágva
» 1 finomra reszelt
sárgarépa» 2 evőkanál finomra vágott friss
petrezselyem» 1 teáskanál vörösbor
ecet» 60 ml
fehérbor» 500 g tagliatelle- vagy fettucinetészta
» 1 evőkanál
olívaolaj, külön 90 g dió, durvára vágva
» reszelt
parmezán, a tálaláshoz
Előkészítési idő:20 perc
Teljes elkészítési idő:45 perc
1 A
paradicsomok aljába metszünk egy keresztet, majd tegyük őket forrásban lévő
vízbe 1 percre, majd mártsuk hideg
vízbe. Húzzuk le a bőrüket a kereszt metszéspontjából kiindulva, majd aprítsuk fel durvára.
2 Egy nagy vastag aljú edényben forrósítsuk fel az olajat. Pároljuk 5 percig, alacsony hőfokon, gyakran keverve a
zellert, a
hagymát. Adjuk hozzá a
paradicsomokat, a
sárgarépákat, a petrezselymet, és az
ecettel összekevert bort. 25 percig lassú tűzön főzzük, ízlés szerint fűszerezzük.
3 Amíg fő a szósz, egy nagy lábos lobogó,
sós
vízben főzzük meg a tésztát al dente állagúra. Ha elkészült szűrjük le és öntsük vissza a lábosba, hogy meleg maradjon.
4 Egy serpenyőben forrósítsuk fel a külön adag
olívaolajat, és alacsony hőfokon kevergessük benne a diót 5 percig. Ha minden elkészült forgassuk össze a szószt a tésztával, a te
tejét szórjuk meg a dióval és
parmezánnal. Azonnal tálaljuk.
Tápértékek adagonként(6 személyre):
13 g fehérje, 10 g
zsír
61 g szénhidrát, 6 g élelmi rost
7 mg koleszterin, 1654 kJ (395 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>