Vajaskenyér puding receptHány személyre: 4- 6 adag
» 30 g
vaj, meglágyítva
» 6 vékony szelet szikkadt kenyér, héj nélkül
» 140 g aszaltgyümölcs- keverék
» 60 g darált kristály
cukor» 1 teáskanál fűszerkeverék
» 2
tojás, kissé felverve
» 1 teáskanál vaníliaeszencia
» 625 ml
tej
Előkészítési idő:10 perc
Teljes elkészítési idő:50 perc
1 Melegítsük elő a sütőt 180°C- ra (gázsütő esetén 4- es fokozat).Egy lapos tűzálló tálat kenjünk ki zsiradékkal. A kenyér szeleteket kenjük meg
vajjal, majd átlósan vágjuk félbe. A kenyérszeleteket tegyük a tálba, minden réteget szórjuk meg a gyümölcskeverékkel,
cukorral és a fűszerkeverékkel.
2 A
tojást, a vaníliaeszenciát, a
tejet verjük fel együtt. Öntsük a kenyérre, majd hagyjuk állni 5 percet. A sütőben süssük meg a pudingot, 40- 50 percig, illetve amíg megkeményedik, és a te
teje meg nem barnul.
Tápértékek adagonként (6 személyre):
9 g fehérje, 10 g
zsír
45 g szénhidrát, 2 g élelmi rost,
90 mg koleszterin, 1260 kJ (300 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>