Előkészítési idő:15 perc + éjszakán át hűtőszekrényben hűtés
Teljes elkészítési idő:1 óra 20 perc
1. A körtéknek távolítsuk el a magházukat, és hámozzuk meg, a szárukat meghagyva. Helyezzük a körtéket egy tál
citromlével elkevert hideg
vízbe, hogy meg ne barnuljanak.
2. Egy nyeles edénybe öntsük bele a feketeribizke- lét,a szőlőlevet, a sherryt, és a
szegfűszeget. (Az edény akkor legyen, hogy a körték is bele férjenek.) Tegyük bele a körtéket is.
3. Miután a szósz felforrt, fedő alatt 30- 40 percen át főzzük lassú tűzön, ill. amíg a körték meg nem puhulnak. A tűzről levéve, hagyjuk a szirupban kihűlni. Tegyük át egy tálba a körtéket és a szirupot, műanyag fóliával lefedve éjszakára tegyük a hűtőbe.
4. Tálalás előtt szűrjük le a szirupot egy edénybe, majd forralás után főzzük 40 percig, ill. amíg a kétharmada elfő. Hagyjuk kissé hűlni. A körtéket állítsuk egy- egy tányérra, és öntsük rá a szirupot. A körték mellé helyezzük el a szőlőt. Tálalás előtt keverjük össze a
joghurtot a
mézzel és a
fahéjjal. Vagy a körtékre kanalazzuk vagy melléjük.
Tápértékek adagonként:
4 g fehérje, 0 g
zsír
95 g szénhidrát, 4 élelmi rost
2 mg koleszterin, 1630 kJ (390 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>