Előkészítési idő:30 perc + behűtés
Teljes elkészítési idő: 5 perc
1. Egy kis tálba 1 evőkanál
vízbe, szórjuk egyenletes rétegben a
zselatint, majd hagyjuk megszivacsosodni. Egy kis lábos vizet forraljunk fel, majd a tűzről levéve helyezzük bele a
zselatint tart
almazó kis tálkát, keverjük simára.
2. Egy nagy tálba keverjük össze a vanília
joghurtot, a krémtúrót, majd adjuk hozzá a
zselatint, és jól dolgozzuk össze.
2. A
tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá. A
joghurt és krémtúró keverékét forgassuk a felvert
tojásfehérjébe. Felezzük meg és az egyik felébe keverjük bele a préselt málnát.
4. 4 hosszú pohárba vagy desszertestálkába osszuk szét a málnarémet. A te
tejére öntsük rá a vaníliás keveréket, amelyhez nem kevertünk málnát. Több órára tegyük hűtőbe, ill. amíg megszilárdul. Díszítsük málnával és
mentalevelekkel.
Tápértékek adagonként:
9.5 g fehérje, 2 g
zsír
10 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
4 mg koleszterin, 355 kJ (85 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>