Előkészítési idő: 10 perc + behűtés
Teljes elkészítési idő:5 perc
1. Egy tálba öntsük a pezsgőt vagy a fehér
habzóbort, várjunk amíg a habzás alább hagy. Egyenletes rétegben szórjuk rá a
zselatint. Hagyjuk a
zselatint szivacsossá válni. Ne keverjük! Egy nagy edényben keverjük össze a maradék pezsgőt, a
cukorral, a
citrom- és
narancshéjcsíkokkal, majd lassan addig melegítsük amíg a
cukor szétolvad benne.
2. A tűzről levéve adjuk hozzá a
zselatinkeveréket, és addig keverjük, amíg felolvad teljesen. Hagyjuk kihűlni a
zselatint, majd vegyük ki belőle a
citrom- és
narancshéjcsíkokat.
3. Vegyünk elő 8 db kb. 125 ml űrtartalmú poharat vagy tálkát, és osszuk szét benne az epret, és az áfonyát, majd öntsük rá a
zselatint is. A
zselatin teljes szilárdulásáig tegyük hűtőbe. 15 perccel tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.
Tápértékek adagonként:
3 fehérje, 0 g
zsír
37 g szénhidrát, 1,5 g élelmi rost
0 mg koleszterin, 965 kJ (230 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>