» 60 g vaj » 30 g liszt » 5 dl tej » szerecsendió » 6 kemény tojás » 100 g kimagozott fekete olajbogyó » 100 g fekete olajbogyó » só és bors
A felhevített vajat dolgozzuk össze a liszttel és folyamatos kevergetés mellett pároljuk 2 percig. Ezután folyamatosan adagoljuk a tejet és takarékon 10 percig, állandó kevergetés mellett főzzük simára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és néhány csipet szerecsendióval. Ezt a keveréket öntsük sütőedénybe. Adjuk hozzá a félbe vágott tojásokat és hintsük köré az olajbogyókat. Előmelegített sütőben csak megmelegítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom