Dörzsöljük össze az élesztőt és tegyük néhány percre 1,5 deci langyos
vízbe, majd dolgozzuk össze a
liszttel, a
cukorral és egy kávéskanál
sóval. Ha már sima gyúrjuk 10 percig, aztán fedjük le és hagyjuk állni 2 órán át.
Az
olívaolajon pároljuk meg az összevágott
hagymát 5 perc alatt, majd dolgozzuk hozzá a felkockázott
szalonnát és a leszűrt babot. Rotyogtassuk 5 percig, közben pedig a csilivel fűszerezzük.
A tésztát nyújtsuk ki, képezzünk belőle 20 centis köröket és tegyük
olívaolajjal kikent tepsibe. Kanalazzuk a tészta egyik felére a babos keveréket, üssük rá a
tojást, hajtsuk fel, jól tapasszuk össze és kenjük be
olívaolajjal. Előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>