Vágjuk le a zsemlék te
tejét és szedjük ki a belsejüket. Zsemlebél felét áztassuk be
tejbe.
Aprítsuk fel a
hagymát és a
fokhagymát. Hámozzuk meg a répát, vágjuk kockára. Olvasszuk fel a
vajat, pirítsuk meg benne a
hagymát,
fokhagymát, répát. Adjuk hozzá a húst,
sózzuk,
borsozzuk. Tegyük hozzá a beáztatott zsemlét is, és kevergetés mellett főzzük egy darabig. Keverjük a keverékhez a
tojást és a petrezselymet is.
Kanalazzuk a tölteléket a zsemlékbe, kenjük meg olvasztott
vajjal. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Helyezzük a sütőbe.
Olvasszuk meg a
vajat, törjük bele a
tojásokat, és süssük kb. 5 percig.
Rakjuk a
tojásokat a zsemlékre, és szórjuk meg
paprikával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>