A
tejet a túróval felfőzzük, majd az egészet szitán áttörjük egy másik edénybe. Sóval,
vajjal elkeverjük, és addig melegítjük, míg nyúlós krém lesz. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, a
borsot és az összezúzott
fokhagymát. Osszuk az egészet 3 felé, a zöldségeket vágjuk fel apróra. A 3 részbe külön eldolgozzuk a kaprot, a metélő
hagymát és a petrezselymet, majd mindegyikhez hozzáadunk még egy
tojást, és behűtjük. Gézes anyagba tekerjük, majd tálba tesszük a masszákat és 1-1,5 napra a hűtőben érlelődni hagyjuk. Minél tovább hagyjuk a hűtőben, annál ízletesebb
sajtot kapunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>