» 60 g frissen reszelt parmezánsajt » 60 g frissen reszelt Gruyére sajt » 150 ml lágy krémsajt » 60 ml extraszűz olívaolaj » 6 tojás » fél gerezd finomra vágott fokhagyma » 2 evőkanál tej » 2 evőkanál összetépkedett bazsalikom » 1 evőkanál finomra vágott kakukkfű » fél teáskanál szárított majoránna » fél teáskanál Worcester-szósz » só és frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a krémsajtot, a parmezánt, a fokhagymát, a bazsalikomot és a Worcester-szószt. Verjük fel a tojásokat és a tejet. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a sajtot, a kakukkfüvet és a majoránnát. Az olaj felét melegítsük fel egy serpenyőben, öntsük bele a tojásos keverék felét. Amikor a tojás mér kissé megszilárdult egy fakanállal nyúljunk alá, hogy ne ragadjon le. Süssük addig, amíg az alja kissé barna lesz. Tegyük tálalóra. A maradék olajat öntsük a serpenyőbe, öntsük bele a maradék tojásos keveréket és süssük meg, mint az előzőt. Az első tetejét kenjük meg a krémsajtos keverékkel és tegyük rá a második frittatát. Cikkekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom