A
tojást habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a
sót, és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra vágott
petrezselyemzöldet. Belekeverjük a
lisztet, és 15 percig hagyjuk állni. A tésztának majdnem galuskamassza keménységűnek kell lennie. A még fagyos kukoricaszemeket is belekeverjük, majd a forró olajba mártott teáskanállal 170 fokos olajba beleszaggatjuk a masszát. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütő készülékbe, mert a sülés folyamán megnő a kukoricapuffancs! A 7-8 perc alatt megsült tésztát lecsöpögtetjük, és tálra tesszük. (Ha konzervből készítjük, a konzerv levét is keverjük bele, ekkor valamivel több
lisztre lesz szükségünk.) Forrón, jéghideg
majonézes mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>