Csirkeméjpástétom receptHány személyre: 4-6 személyre
» 1 kg csirkemáj
» 5 dl
tejszín
» 1 kupica sherry vagy brandy
» 2
hagyma» 1 doboz konzerv szarvas
gomba»
vaj»
só,
bors
A
hagymát felaprítjuk, és
vajban megfonnyasztjuk. A májat felaprítjuk, a
hagymára dobjuk, és kevergetve megpirítjuk, amíg megpuhul. A szarvas
gombát felaprítjuk, és a májhoz keverjük. Ráöntjük a sherryt,
sózzuk,
borsozzuk, és turmixgépben pépesítjük. A
tejszínt habbá verjük, és hozzákeverjük a püréhez. Az egészet ki
vajazott formába öntjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt tányérra borítjuk.
Elkészítési idő: 1 óra, plusz a hűtés
Nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>