a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A kenyérből 8, az
articsókával azonos méretű kört vágunk. Az
articsókát leöblítjük, lecsöpögtetjük. A
tonhalat is lecsöpögtetjük. A
fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk. Az
olívaolajat egy tálba öntjük és hozzáadjuk a
fokhagymát, majd a kenyereket megkenjük vele. Tepsibe tesszük és a sütőben ropogóra pirítjuk.
A
paradicsomot feldaraboljuk és összekeverjük a
tonhallal, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet. Az
articsókaszíveket megtöltjük s
paradicsomos keverékkel, és a kenyérre kanalazzuk. Metélő
hagymával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>