A húst
sós
vízben puhára főzzük amíg leválik a csontról. Lefejtjük a csontról, majd finomra daráljuk. Közben a húslevet addig főzzük amíg már csak 1 dl marad. Ekkor 5 dkg
vajból és 7 dkg
lisztből világos
rántást keverünk, ezt a szárnyaslével és a
tejjel felengedjük és simára keverjük. Hozzáadjuk a húst, a zsemlemorzsát, a 2
tojás sárgáját, és meg
sózzuk. A tűzön az egészet simára keverjük, míg sűrű nem lesz. Ekkor
lisztel behintett gyúródeszkára tesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután egyenletes
kroketteket formázunk belőle. Ezeket
lisztben és felvert
tojásban bepanírozva, forró
vajban kisütjük. Leszárítva, forrón tálaljuk főzelékkel vagy
burgonyapürével.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>