Fogunk egy lábost, kevés vizet töltünk bele, majd 5 dkg cukrot beleszórunk, és ebben pároljuk a felszeletelt barackokat. Ezután kihalásszuk őket a
vízből, és rálocsoljuk a
pálinkát. Eközben a
tejbe tesszük a vanília rudat, így felforraljuk. A
lisztet
vajon megpirítjuk, majd ehhez öntjük hozzá a
tejet, és így sűrűre főzzük. Közben belekeverjük a vaníliás cukrot is. Amikor kihűlt, beletesszük a
tojások sárgáját, és a keményre felvert fehérjéket is. Ezt az előkészített formákba öntjük, majd a formákat egy
vízzel félig megtöltött tepsibe tesszük. Így kigőzöljük, majd az összeset tányérra borítjuk. Végül a barackokkal és ízlés szerint
tejszínhabbal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>