2 dl
tejet, a 2
tojás sárgájával, a pudinggal és a
cukor felével kikeverünk. A maradék cukrot egy lábosban karamellizáljuk, hozzáöntjük a 8 dl
tejet, majd ha fölforrt hozzákeverjük a pudingot és összesűrűsítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, belekaparjuk az előzőleg fölvert
tojásfehérjét, összekeverjük, majd
vízzel kiöblített pudingformába öntjük és pár órára hűtőbe rakjuk. Közben a por
cukorhoz annyi
citromlevet adunk, hogy egy
tejfölszerű masszát kapjunk, ebbe beledobjuk a
mogyorót, majd amikor a puding kellően megdermedt a hűtőből kivéve, kiborítjuk egy tálra és ráöntjük.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>