Sült cukkiniszeletek ecetes öntettel - Spanyolország recept
Hány személyre: 4 személyre
» 6 db közepes nagyságú cukkini » 2 kisk. só » 3/4 csésze (90g) liszt » 1 csésze (250 ml) olívaolaj » A vinegreta mártáshoz: » 4 gerezd fokhagyma » 1/4 csésze (15g) friss bazsalikom » 1/2 csésze erős paprika
Hosszában fél centis szeletekre szeljük a cukkinit, bedörzsöljük sóval és egy negyed óráig így hagyjuk. Ezután átmossuk és lecsöpögtetjük. Meghempergetjük a lisztben és forró olajban aranybarnára sütjük.
Az olívaolajat a borecettel és a sóval alaposan összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és a felvágott bazsalikomot és a paprikát. Ezt a mártást a cukkinikre kanalazzuk és egy ideig állni hagyjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom