Kenyérszeletek zöldfűszeres hússal receptHány személyre: 4 személyre
» 50 dkg sertés szűzpecsenye
» 2
rozmaringágacska
» 5 ek.
olívaolaj» egy kezeletlen
citrom kifacsart leve és lereszelt héja
» 1 tk.
majoránna» 4 szem
paradicsom» egy francia kenyér
»
só és
bors» friss fűszernövények a díszítéshez
A húst 16 szeletere vágjuk. A
rozmaringot megmossuk és a leveleit finomra vágjuk. Pácolt készítünk az olajból, a
rozmaringgal, a
citromlével, a
citromhéjjal és
majoránnával. A húsz egy órát pácoljuk benne.
A sütőt előmelegítjük 225 fokra. A
paradicsomokat 16 szeletre vágjuk, a kenyérből is vágunk ugyanennyit, majd ezeket egy tepsibe tesszük. Minden kenyérre 1-1
paradicsomot helyezünk, majd
sózzuk,
borsozzuk.
A húst a páclével forró serpenyőbe dobjuk, és hirtelen elősütjük őket, majd
sózzuk és
borsozzuk.
A húsokat ráfektetjük a
paradicsomokra, és 5-10 percre forró sütőbe tesszük. Forrón,
zöldfűszerekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>